- Úvod
- Pánve
- Pánve ocelové
- De buyer Pánev LYON - modrá ocel, pr.28 cm
De buyer Pánev LYON - modrá ocel, pr.28 cm

- Kompletní specifikace
- Ke stažení
- De buyer Pánev LYON - modrá ocel, pr.28 cmSkladem556 Kč
Lyon pánve z modré oceli francouzské značky De Buyer jsou nejoblíbenější pánví v oblasti profesionální gastronomie. Pánve si našly také cestu v domácí sféře vaření. Oblíbenými se staly pro jejich nenahraditelné vlastnosti, kterými jsou odolnost, možnost vaření a pečení s vlastností nepřilnavého povrchu, otočení masa nebo například promíchání zeleniny kovovými předměty bez možnosti zničení povrchu, zapékání v troubě do 200°C s variací použití na typech hořáků - plyn, elektrika, sklokeramika.
- Průměr pánve: 28 cm
- Výška pánve: 5,1 cm
- Váha pánve: 0,92 kg
- Síla materiálu pánve: 1,3 mm
- Typy hořáků: plyn, elektrika, sklokeramika
- Mytí v myčce na nádobí: NE
Ocelové pánve Lyon:
- profesionální pánev z modré oceli, výhodou je nízká váha pánve.
- pánev je možné použít pro všechny typy varných desek mimo indukce. Ideální pro plynové hořáky.
- výborná vodivost tepla, pánev se rychle nahřívá.
- velikost pánve vybírejte dle velikosti hořáku. Velký hořák = velký průměr pánve.
- ideální pro grilování nebo pečení. Časté používání pánve zajišťuje povrchu nepřilnavost.
- tloušťka materiálu od 1mm do 1,5 mm v závislosti na velikosti pánve.
- pánev zajišťuje dokonalé rozložení tepla. Tento velmi výrazný tvar, bez ostrých úhlů, umožňuje snadné vyjmutí pokrmu z pánve na talíř. Tvar pánve s vyššími okraji také zabrání vypadávání pokrmu například při prohazování zeleniny.
- specifická rukojeť umožňuje lepší umístění palce při držení pánve, tím se pánev stává pohodlná při vaření.- délka rukojeti závisí na velikosti průměru pánve. Čím větší průměr pánve tím delší rukojeť, která se opírá o předloktí a umožňuje dokonalé držení pánve.
- pánev neumísťujte do myčky na nádobí.
- Ocelovou pánev po každém použití natřete tukem, např. stolním olejem.
Vypálení pánve, jak na to?
Pánev opláchněte pod teplou vodou a otřete do sucha. Na pánev nalejte cca 1cm oleje, postupně nechte zahřát cca 5 minut, olej se začne vařit a v době, kdy z oleje bude stoupat kouř je pánev vypálená. Olej vylejte, pánev nechte vychladnout a otřete utěrkou.
Je pánev vhodná na pečení v troubě nebo v konvektomatu?
Všechny pánve z oceli mohou být použity v troubě nebo konvektomatu. Pánve vybavené železnou rukojetí potaženou epoxidem však mohou být v troubě nebo v konvektomatu pouze 10 minut při maximálně teplotě 200 ° C, v případě vyšší teploty může vzniknout poškození epoxidové vrstvy na rukojeti.
Co mohu vařit v pánvi?
Ocelové pánve z modré oceli dokonale rozloží teplo a také rychle dosahuje vysokých teplot. To je důvod, proč jsou ocelové pánve ideální pro grilování a pečení (vaření masa, ryb, brambor, zeleniny...).