01.07.2021
Domácí müsli s bílým jogurtem a medem
Domácí müsli s bílým jogurtem a medem
Suroviny:
- 500 g ovesných vloček,
- 1 bal. strouhaného kokosu,
- slazené kondenzované mléko (salko),
- 1 dcl oleje,
- bílý jogurt,
- med.
Postup:
Všechny suroviny smícháme a necháme asi 1 hodinu odstát, aby se tekutiny nasákly do ovesných vloček. Směs vysypeme na hlubší plech a pečeme při 200°C dokud nezrůžoví. Po upečení promícháme a necháme vychladnout. (Pokud máme menší plech a tím pádem vyšší vrstvu směsi, promícháváme i během pečení, aby se müsli rovnoměrně propeklo.)
Po upečení můžeme do základní směsi přidat sušené ovoce nebo oříšky. (My dáváme rozinky a plátky mandlí).
Skladujeme v dóze na potraviny, ale mizí závratnou rychlostí. Podáváme ke snídani nebo svačince s bílým jogurte a celé ještě pokapeme medem.
Dobrou chuť!
Vaše Pelvo
Nádobí, které budete potřebovat pro výrobu, servírování a přenos, najdete v našem e-shopu:
Svačinový box Lékué Jar To Go 400 ml | lososový
RAK Miska na cereálie